Amerikaans filmacteur Nicolas Cage

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

Bevangen door Cage


Ik volg Nicolas Cage sinds ik Rumble Fish in de bioscoop zag. Zijn zagerige, treurige stem valt op. Ik hoor hem graag praten zoals hij dat via voice-over in enkele van zijn films doet.

Hij is als Nicolas Coppola geboren op 7 januari 1964. In 1982 debuteerde hij in Fast times at Ridgemont High. Cage is de neef van de bekende regisseur Francis Ford Coppola waarmee hij voor een aantal films heeft samengewerkt. In 1995 won hij een Oscar met zijn rol in Leaving las Vegas.

Cage was ooit de trotse eigenaar van huizen, auto's en boten, zelfs eilanden in de Bahamaís, een dinosaurusskelet en een heleboel exotische dieren zoals een octopus, een haai en een krokodil. Zijn wagenpark kon ook tellen. Maar wegens relationele en financiŽle problemen moest hij alles verkopen. Logisch dat hij het grote geld opzocht en zich vooral liet verleiden om in films met megabudgetten op te treden. Ik heb me tijdens het bekijken van sommige van zijn films dikwijls over mijn kale kop moeten krabben omdat ik me afvroeg hoe mijn favoriete filmacteur in die producties was terecht kunnen komen.

Cage speelde een tijdje in minder geweldige films mee maar lijkt nu weer karaktergedreven drama's te kiezen. The unbearable weight of massive talent, dat is de titel van een film die in voorbereiding is, een film over, jawel, Nicolas Cage. Niet alleen hijzelf maar ook de projectmanagers vonden dat de rol op zijn lijf was geschreven. Er is geld te verdienen, en daarmee kan hij het gat in zijn hand weer vullen.

Maar ik blijf hem volgen vanwege zijn acteerstijl en zijn gedurfde rollen. Hij is een cameleonacteur, nu en dan theatraal, meestal down-to-earth en dikwijls grappig zonder dat hij dat zelf weet. Een beetje zoals ik. En die film over zichzelf, die wil ik zien in 2021.

Foto

Site map         Contact               Geschriften            Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1          Page update 13/08/2021