Belgisch schrijver Toni Coppers

Zijn boeken zijn als een film die mag blijven duren


Coppers schreef vanaf 1995 literaire brieven geďnspireerd door zijn reizen als journalist voor Radio 1. Vanaf 2005 verhaalde Coppers hilarische belevenissen van woordvoerders en andere deskundigen (Dixit).

Zijn debuut als misdaadschrijver was Niets is ooit in 2008, waarin Coppers voor het eerst in de kleren kruipt van Liese Meerhout, een vrouwelijke inspecteur Kunstcriminaliteit te Brussel. Haar avonturen kregen een vervolg in Engel en De geheime tuin. In 2011 liet Coppers zijn hoofrolspeelster verhuizen naar de Brusselse moordbrigade in Iris was haar naam. Stil bloed speelt zich in Oostende af en Liese Meerhout verhuist vervolgens naar de Antwerpse moordbrigade.

Met Dood Water won Coppers de Hercule Poirotprijs in 2014, met De vleermuismoorden de Hercule Poirot-publieksprijs 2015. VTM zond in 2016 een 13-delige serie uit rond de hoofdfiguur van Coppers' boeken.

De erfgenamen van René Magritte vroegen Coppers Magritte te eren in een roman. Dit resulteerde in juni 2017 in De zaak Magritte, een verhaal dat zich afspeelt in Parijs en Brussel. Een jaar later bracht Coppers De jongen in het graf uit, een verhaal dat alle Belgen onmiddellijk zal doen denken aan de beruchte gijzelings- en moordzaak uit 1998 (Marc Dutroux).

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 23/01/2020