De denkwereld van Kris & Hubert verwoord

Foto

Klik op afbeelding voor meer info.

De denksporen van de poŽet en de romancier


Hubert Van Eygen is geboren in 1961, heeft in Leuven een opleiding Germaanse filologie gevolgd en is levenslang begaan met taal. Hij is ook sociaal geŽngageerd en zet zich in voor de gemeente Kinrooi. Hubert heeft bij Amnesty International gewerkt en Amandla Mandela zaliger was zijn grote idool. Hij schrijft vooral poŽzie. In zijn tijdschrift Weirdo's publiceert hij gedichten en teksten van mensen die opvallen in hun manier waarop ze de wereld aangaande haar toekomst toetsen. Hubert draagt, samen met zijn weirde ploeg, opmerkelijke, soms verbazingwekkende gedichten voor die niet rijmen. Hij vond zijn eega al vroeg en zij is nog steeds diegene die zijn teksten naleest en verbetert. Zij zijn 38 jaar getrouwd (2021).
Hubert stuurt al jaren zijn eigen weirde gedachten en die van anderen via zijn tijdschrift Weirdo's de wijde wereld in. Mogen de rare kwasten deze site gemakkelijk ontdekken, en daar is niets weirds aan. Een abonnement op zijn tijdschrift is een goede investering.

Kris Van Eygen is geboren in 1960, heeft in Hasselt de opleiding industrieel ingenieur electronica gevolgd en is in 1991 beginnen te schrijven. Vanwege een liefdesaffaire was hij genoodzaakt een dagboek bij te houden, kwestie van plaats in zijn hoofd te maken om de dagdagelijkse dingen nog te kunnen doen, en zo kreeg hij de taal langzaam onder de knie. Kris kan zich wel in rijmelarij verliezen, maar hij schrijft vooral proza. Zijn schrijfwoede leverde al 20 romans op. Hij weidt over dingen uit die niet in het verhaal passen. Enkel het leesplezier is voor hem van tel. Kris moest lang op zijn muze wachten, maar ondertussen woont hij er al vijftien jaar mee samen (2021). Foto
Kris geeft in zijn blog zijn gedacht over onderwerpen die de meerderheid van de mensheid bezighoudt. Maandelijks weidt hij uit over de actualiteit, verfraait zijn tekst met een beeld en publiceert een leuk gedicht. Wie een boek van hem wil bestellen is hier op het goede adres.

Het inspiratiebankje

Foto

Als mens kun je niets anders doen dan leven in een wereld vol haat en ongeloof, maar gelukkig is er de liefde voor mensen en dieren, of voor vrijetijdsbestedingen. Als man kun je enkel je vrouw vurig liefhebben en er vredig mee samenwonen, want zij is zo uniek als het patroon van madeliefjes in het gazon.
Als kunstenaar kun je jezelf uiten in proza en poŽzie schrijven, stripfiguren tekenen en kastelen fotograferen, maar dat zijn uiteraard allemaal onbelangrijke dingen. Als levend wezen gedij je in de natuur, laat je sporen na en wellicht overleven de maaksels van je creativiteit je. Waarom dan bang zijn voor de eeuwigheid?
Als de zon straalt, de lucht azuurblauw schijnt en de wind verfrist, zullen er helemaal geen wolken meer zijn om mensen nat te regenen en hun ongebreidelde brein te zegenen. Onderhuids weten Kris en Hubert dat hun woorden belangrijk kunnen zijn. Zij houden vol en blijven schrijven. Hun woorden maken hen onsterfelijk, een tijdje toch.

Foto

Site map         Contact               Geschriften            Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1          Page update 12/07/2021