De verwoorde denkwereld van Kris & Hubert

De schrijvers


Hubert Van Eygen is geboren in 1961, heeft in Leuven een opleiding Germaanse filologie gevolgd en is levenslang begaan met taal. Hij is ook sociaal geŽngageerd en zet zich in voor de gemeente Kinrooi. Hubert heeft bij Amnesty International gewerkt en Amandla Mandela zaliger was zijn grote idool. Hij schrijft vooral poŽzie. In zijn tijdschrift Weirdo's publiceert hij gedichten en teksten van mensen die opvallen in hun manier de wereld aangaande haar toekomst te toetsen. Hubert draagt, samen met zijn weirde ploeg, opmerkelijke, soms verbazingwekkende gedichten voor die niet rijmen, die Kris een beetje weird in de oren klinken. Hubert vond zijn eega al vroeg en zij is nog steeds diegene die zijn teksten naleest en verbetert. Zij zijn 36 jaar getrouwd (2019).

Kris Van Eygen is geboren in 1960, heeft in Hasselt de opleiding industrieel ingenieur electronica gevolgd en is pas vanaf 1991 beginnen te schrijven. Vanwege een liefdesaffaire was hij genoodzaakt een dagboek bij te houden, kwestie van plaats in zijn hoofd te maken om de dagdagelijkse dingen nog te kunnen doen, en zo kreeg hij de taal langzaam onder de knie. Kris kan zich wel in rijmelarij verliezen, maar hij schrijft vooral proza. Zijn schrijfwoede leverde al 19 romans op. Hubert noemt de schrijfstijl van zijn broer Stream of Consciousness. Kris weidt inderdaad over dingen uit die niet in het verhaal passen. Enkel het leesplezier is voor hem van tel. Kris moest lang op zijn muze wachten, maar ondertussen woont hij er al veertien jaar mee samen (2019).

Denksporen


Deze website zien Hubert en Kris het liefst als een rustgevende oase, maar ze moeten mee met de stroom in deze flitsende tijden. Ze hebben zich daarom aangemeld bij facebook en proberen hun blijde boodschappen te verkondigen via de vrienden van hun vrienden.

Kris geeft in zijn blog zijn gedacht over onderwerpen die de meerderheid van de mensheid bezighoudt. Maandelijks weidt hij uit over de actualiteit, verfraait zijn tekst met een beeld en publiceert een leuk gedicht. Wie een boek van hem wil bestellen is hier op het goede adres.

Hubert doet sinds zijn facebookintrede verwoede pogingen om zijn eigen weirde gedachten en die van anderen via zijn tijdschrift Weirdo's de wereld in te sturen. Mogen de rare kwasten deze site gemakkelijk ontdekken, en daar is niets weirds aan. Veel leesplezier.

Het inspiratiebankje


Als mens kun je niets anders doen dan leven in een wereld vol haat en ongeloof, maar gelukkig is er de liefde voor mensen en dieren, of voor vrijetijdsbestedingen. Als man kun je enkel je vrouw vurig liefhebben en er vredig mee samenwonen, want zij is zo uniek als het patroon van madeliefjes in je gazon.
Als kunstenaar kun je jezelf uiten in proza en poŽzie schrijven, stripfiguren tekenen en kastelen fotograferen, maar dat zijn uiteraard allemaal onbelangrijke dingen. Als levend wezen gedij je in de natuur, laat je sporen na en wellicht overleven de maaksels van je creativiteit je, waarom dan bang zijn voor de eeuwigheid.
Als de zon straalt, de lucht azuurblauw schijnt en de wind verfrist, zullen er helemaal geen wolken meer zijn om mensen nat te regenen en hun ongebreidelde brein te zegenen.

Kris en Hubert, zij noemen zich schrijvers. Onderhuids weten ze dat ook hun woorden belangrijk kunnen zijn. Zij houden vol en blijven schrijven. Hun woorden maken hen onsterfelijk, een tijdje toch.

fout

Klik op afbeelding voor meer infoFoto

Klik op afbeelding voor meer infoFoto
eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 30/10/2019