Mijn verdichtsels

Dichter bij jou kan nooit


Als verliefde jongeling vond ik het nodig mijn vlammen met mijn onnozel gerijm te overdonderen. Aan het aantal blauwtjes die ik heb gelopen te oordelen, was mijn dichtkunst niet fameus. Toch lijkt me deze website een prima podium om mijn rijmelaars publiek te maken.

Dichten is aartsmoeilijk als ik niets van het onderwerp afweet. Het zijn de kleine details die ik op een of andere manier moet opvangen of doodeenvoudig moet weten om tot een samenspel van zinnige en onzinnige woorden te komen.

Het is niet zozeer mijn bedoeling de harde waarheid naar boven te laten komen. Nee, ik zie het dichten meer als zingen in mijn eentje, in bad bijvoorbeeld. Niemand hoort me en toch is er die hoop dat mijn gezang via de buizen van mijn huis tot bij de buren geraakt, waar mijn lied in resonantie komt met eensgezinde breinen. En zo voort.

Nu ben ik nog slechts een gelegenheidsdichter die op de verjaardagen van zijn teerbeminde en andere familieleden optreedt als de melige commentator van een human-intrestprogramma. Ik balanceer voortdurend op een wiebelende hangbrug. Aan de ene kant was alles wat ik had en aan de andere kant ligt alles wat ik zal zijn. Meer is er niet in het leven.

Hemelsbreed: 25 jaar hekel-, treur- en kreupeldichten (.pdf)gedicht

Klik op afbeelding om dichtbundel in pdf-formaat te downloaden.


eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 19/10/2018