Eindelijk zitten we op dezelfde bladzijde

Ik ben jouw geleide, aan jou de keuze


Ik ben op 11 juli 1960 geboren als Kris Van Eygen en heb daar nog geen dag spijt van gehad. De scheppingsdrang van mijn ouders heeft een paar goede vruchten afgeworpen en mijn broer zal dat beamen. Bedankt lieve ouders. Maar waarom moest ik in godsnaam eerst naar school om dan levenslang te gaan werken? Waarmee kan ik me tussendoor bezighouden? Een gedoe om niets? Ik heb geen kinderen en dood mijn tijd met schrijven en andere gedachtespelletjes.

Niet iedereen die leest, schrijft. Toch voelen velen zich geroepen om in de pen te kruipen. Ik heb 18 verhalen geschreven en van roem is geen sprake. Je vraagt je misschien af of ik poėzie of proza schrijf. Beide. Met een onderbouwd verhaal zorg ik voor spanning en intrige, maar familie krijg ik op mijn hand met een ritmisch rijmpje of een melig gedicht. Wie schrijft, blijft. Ik zou daaraan toe willen voegen: wie schrijft, leest. Ik heb gelezen, want lezen is leren, kennis filteren en gebruiken. Dus dan is lezen ook leven. Ik heb al veel virtuele levens zonder kleerscheuren doorlopen.

Sommigen overdrijven met de aanbidding van hun idolen, voor anderen kan het een gezond tijdverdrijf zijn. Als ik enkele favorieten moet opnoemen, dan zijn dat Jo Claes, Toni Coppers, †Luc Deflo, Dean R. Koontz, Nicolas Cage en Thorgal, beroemd en door mij geroemd.

Deze site is mijn spreekbuis. Of je mij nu mijn mening hoort spuien of niet, ik respecteer heel zeker de jouwe. Ik heb blijkbaar je aandacht getrokken, en als je je niet voldoende ge'taal'enteerd voelt om verhalen te schrijven, kun je hier ook je taal wat bijschaven. Als aangenaam verraste bezoeker mag je in elk geval niet nalaten een boodschap in mijn brievenbus te deponeren. In het beste geval ben je echt geļnteresseerd en bestel je een of meer van mijn boeken of abonneer je je op het tijdschrift van mijn broer. Alvast bedankt.

flyereygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 19/04/2019