De relikwieŽnverzamelaar

Foto

Klik op afbeelding om boek in pdf-formaat te downloaden.

Foto
Toelichting
Foto

Er is weinig van de vroegere volksdevotie overgebleven, maar relieken blijven in de markt zitten, vandaar dat ik op zoek ga naar de kracht van relikwieŽn en een manier om ermee in de tijd te reizen. Ik wil wel eens onzichtbaar door de landschappen zwerven en alleen maar observeren.
Volgens Plato zijn het ware, het goede en het schone de hoogste ideeŽn, en de dingen uit de waarneembare werkelijkheid zijn daar gebrekkige afspiegelingen van. De mens ziet dingen die er niet zijn en zoekt zaken die niet bestaan, ook in de liefde laat hij zich een rad voor de ogen draaien.

Achterflaptekst

Een kluizenaar vindt een hemelse boodschap op zijn landgoed aan de Maas. Zijn zoektocht naar de afzender brengt hem bij een Nederlands weeskind. Bij zijn poging in contact te treden met haar overleden ouders, verdwijnt het meisje spoorloos. De politie van Maaseik staat voor een raadsel. Ondertussen ontdekt een politierechercheur in Genk het lijkje van een gehandicapt meisje. Onder haar lichaam ligt een kogelhuls met een goddelijk bericht verstopt. De speurder is ervan overtuigd dat, als hij de ontvoerder van het weeskind vindt, hij de moordenaar van het gehandicapte meisje kan vatten.

Uitgegeven door FreeMusketeers/Lecturium in 2009

Foto

Site map         Contact               Geschriften            Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1          Page update 06/08/2021