Stripheld Thorgal

De werelden van Thorgal


In het grootwarenhuis van mijn bompa te Neerpelt vrolijkte menig verhaal van Jommeke, Suske&Wiske, De Rode Ridder en Bessy mijn kinderjaren op. Op oudere leeftijd had ik meer interesse voor Michel Vaillant in zijn raceauto. De avonturen van de piloten Dan Cooper en Buck Danny volgde ik op de voet, maar mijn favorieten waren Blake&Mortimer. Mijn verzamelwoede bracht me ertoe alle albums van mijn helden Kuifje, Bob Morane, Largo Winch, Yoko Tsuno, Storm en Hans te kopen.

In 2006 heb ik mijn verzameling stripverhalen van de hand gedaan. Enkel de serie over Thorgal houd ik bij omdat de tekenaars nog verhalen kunnen vertellen, weliswaar chaotisch maar sommige tekeningen zijn echte kunstwerken, zoals te zien is op de onderstaande posters en de voorplatten hiernaast.

Ik zie me nog strips lezen bij bompa. In plaats van ze in de winkel te lezen, namen mijn broer en ik ze mee naar het woongedeelte van de winkel. Meermaals gaf onze moeder, op aanraden van mijn bompa, ons een uitbrander omdat we de boekjes gekreukt hadden teruggezet.

Mijn herinneringen als jonge striplezer wijzen me op de vergankelijkheid der dingen, maar ook op die van mezelf. Het zou me niet verbazen als ik als oude man in het rustoord een strip van Urbanus, Kiekeboe of de F.C. De kampioenen bovenhaal om de tijd te doden.

Poster Thorgal nr 13: Tussen aarde en licht

Thorgal

Poster Thorgal nr 15: De meester van de bergen

Thorgal

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 22/11/2019