In woord en beeld

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren. Nummers verwijzen naar kortverhaal.

Kortverhaal


Jaren later kom je er altijd achter dat je véél te weinig foto's hebt genomen. Na veel gezoek en gevloek hebben we toch onze prille geschiedenis kunnen samenstellen, en de levensloop van Weirdo's vullen we blijvend aan met beeldflarden van onze literaire manifestaties.

40. 9 februari 2021
In een ijskoude periode is er ineens dat ene wonderkindje dat ons hart de warmte geeft die we nodig hebben. Op 8 februari is in Leuven (of all places!) Cleo Leunen geboren, Huberts vierde kleinkind na Emely Leunen, Nino Van Eygen en Livie Denier. Wat kan een bompie (én bommie) zich nog meer wensen! Hij zingt met Halestorm uit volle borst mee 'Here's to us' terwijl hij een gedicht schrijft, zoals een dichter het betaamt (zie Gedicht).

39. 7 augustus 2020
Livie Denier, dochtertje van Jorn Denier en Sara Van Eygen, is geboren op maandag 3 augustus 2020. Zij voegt een nieuwe strofe toe aan het levensgedicht van Hubert Van Eygen (zie Gedicht).

38. 16 februari 2020
Nino Van Eygen, zoon van Huberts zoon Bert en schoondochter Michelle, is op 11 februari 2020 geboren. Als dat geen poëzie is, dan weet Hubert het niet meer (zie Gedicht).
Foto
37. 5 oktober 2019
Emely Leunen, geboren op 6 september 2019, is de eerste strofe van het levensgedicht door Hubert Van Eygen, met dank aan zijn dochter Sofie en zijn schoonzoon Jelle Leunen.

36. 4 oktober 2019
Geert Peeten stelt zijn Zwart-wit denken voor in de bibliotheek van Neerpelt, tot 30 oktober. Hier is hij geflankeerd door Steven de Rie (links) en Hubert Van Eygen (rechts).

35. 29 maart 2019
Voorstelling van de tiende dichtbundel Thuis komen (in de chaosmos) van Hubert Van Eygen in het gemeenschapscentrum De Stegel te Kinrooi (Weertersteenweg 363).

34. 6 oktober 2016
Kinrooi op z'n best, winnaars van de fotowedstrijd en de verzamelaars van prentkaarten die meewerkten aan de samenstelling van de beeldbank van Kinroois onroerend erfgoed. Foto

33. 15 mei 2015
Hubert Van Eygen bij de officiële opening van Slichtenhof te Molenbeersel als nieuwe vestiging van de Geschied- en heemkundige kring van Kinrooi.

32. 12 april 2015
Samen met Edith Oeyen in De Stegel te Molenbeersel naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling WO I – in woord en beeld in samenwerking met Modamske en de KVLS.

31. 25 oktober 2014
Samen met Loes Van den Heuvel (FC De Kampioenen) in De Stegel te Molenbeersel.

30. 7 augustus 2014
Hubert Van Eygen samen met Steven de Rie in zijn studio te Antwerpen.
Foto
29. 7 augustus 2014
Youri Vankerckhove, Steven de Rie, Hubert Van Eygen en Ludo Noens na de begrafenisplechtigheid voor Frank Moyaert (1963-2014) op het Schoonselhof te Antwerpen.

28. 7 januari 2014
Allereerste vergadering van de Kinrooi culturele raad in het nieuwe gemeenschapscentrum De Stegel te Molenbeersel.

27. 13 april 2013
Viering van Hubert Van Eygen naar aanleiding van zijn 20-jarig voorzitterschap van de culturele raad, samen met schepen van cultuur Sylvie Vanmontfort en burgemeester Jo Brouns.

26. 17 december 2012
Hubert Van Eygen, samen met Jo en Hubert Brouns, na de eedaflegging van Jo als nieuwe burgemeester van Kinrooi bij de gouverneur.
Foto
25. 23 juni 2012
Burgemeester Hubert Brouns onthult het Rozengedicht van Hubert Van Eygen in het Mariapark tijdens de feesten rond Geistingen Rozendorp.

24. 17 september 2011
Hubert Van Eygen deelt het boek Trots op Kinrooi uit aan de prominenten, waaronder de burgemeester van Maaseik en de ereburgemeester van Kinrooi Theo Schoofs.

23. 17 september 2011
De winnaars van de wedstrijd Trots op Kinrooi, georganiseerd naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de fusiegemeente Kinrooi, samen met minister van cultuur Joke Schauvliege.

22. 17 maart 2010
Hubert Van Eygen, als Duitse soldaat, bij de opening van de reconstructie van de Dodendraad te Molenbeersel.
Foto
21. 27 juni 2009
Hubert Van Eygen, samen met John Heuzel en z'n echtgenote, in Brugge naar aanleiding van de voorstelling van het laatste nummer van het literair tijdschrift Kruispunt.

20. 17 mei 2008
Onthulling van het gedicht In Limburg van Theodoor Sevens in de kapel tegenover zijn geboortehuis naar aanleiding van de Sevensfeesten ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Sevensstraat.

19. 25 januari 2007
Hubert Van Eygen signeert zijn bundel Gewoon Goddelijk Weird in de Kinrooise bibliotheek.

18. 25 januari 2007
Voorstelling dichtbundel Gewoon Goddelijk Weird in de Kinrooise bibliotheek met o.a. Nathalie Janssens (hoofdbibliothecaris) en Jacky Daemen (schepen van cultuur).
Foto
17. 2006
Hubert Van Eygen stelt zichzelf voor na 20 jaar nachtwerk tegen het normaaldom. Je zou er slechter kunnen uitzien.

16. 2004
Medeoprichter Steven de Rie wervelt door het klaslokaal tijdens één van zijn vele stripworkshops.

15. Einde 20ste eeuw of begin 21ste
medeoprichter Frank Moyaert portretteert zichzelf.

14. 28 april 2000
De Kinrooise culturele raad organiseert in de raadzaal van het Kinrooise gemeentehuis de manifestatie Kinrooise verBEELDing. Tijdens de openingsdag worden de winnaars bekend gemaakt van de Marginaal naar het volgende millenium-wedstrijd. Achilles M. Surinx behaalt de eerste prijs.

13. 8 maart 1998
De Kinrooise culturele raad organiseert in zaal De Vroenhof te Geistingen de manifestatie Schrijvend Kinrooi, waar de prijzen van de derde Magistraal Marginaal-wedstrijd worden uitgereikt. V.l.n.r. Hubert Van Eygen, Hilde Bijnens, Greet Bilsen (eerste prijs poëzie), Arno Kerkhofs (eerste prijs cursiefje), Edith Oeyen (eervolle vermelding), Jaak Schaekers (beste cursiefje Kinrooi) en Nele Warson (beste Limburgse inzending poëzie).
Foto
12. April 1996
Nele Warson (toen nog maar 12 jaar) wint de 1ste prijs in de tweede Magistraal Marginaal-wedstrijd van Weirdo's. Op de achtergrond links zie je Pierre Van Laeken, winnaar van de eerste Magistraal Marginaal-wedstrijd, en rechts Stefan Boonen, toen afgevaardigde van Artforum maar nu gevierd schrijver van kinder- en jeudboeken.

11. 26 april 1996
Miet Lemmens en echtgenote van Hubert Van Eygen is al 27 jaar corrector én criticus van Weirdo's, gefotografeerd tijdens Totaal Kultuur Kinrooi.

10. 26 april 1996
Hubert Van Eygen stelt Totaal Kultuur Kinrooi voor in de raadzaal van het Kinrooise gemeentehuis. Tijdens deze manifestatie worden de winnaars bekend gemaakt van de tweede Magistraal Marginaal-wedstrijd van Weirdo's.

09. 18 november 1994
De winnaars van de éérste Marginaal Magistraal-wedstrijd van Weirdo's stellen zich aan de wereld voor in de Kinrooise parochiezaal. Een aantal namen zijn verdwenen in de nevelen van de geschiedenis: v.l.n.r. afgevaardigde van Artforum, Sonja Creemers, Nele Donné, Hubert Van Eygen, Hilde Janssens (?), Arno Kerkhofs, Pierre Van Laeken (winnaar), Kurt Bosmans en schepen van cultuur Jos Poukens.
Foto
08. 1991
Hubert Van Eygen stelt zijn dichtbundel Voorlopig testament voor aan het Kinrooise schepencollege. Zo komt hij onrechtstreeks in de gemeentepolitiek terecht. V.l.n.r. en van boven naar onder: Theo Beijnsberger, Fons Hermans, Pierre Vanmontfort, Leo Henckens, Hubert Brouns, Hubert Van Eygen en Miet Lemmens.

07. Einde jaren '80
Hubert Van Eygen en Frank Moyaert zitten samen in een Leuvens café. Het is opmerkelijk hoe vaag herinneringen kunnen worden als het bier rijkelijk vloeit.

06. 1987
De redactie van Initiatief zit weer aan tafel in een café in Wommelgem: Hubert Van Eygen in gesprek met Gert de Borger, met op de achtergrond o.a. Peter-Paul Dirickx en Patrick Bernauw (nu bekend als jeugdauteur).

05. 1987
een deel van de redactie van Initiatief zit rond de tafel in een café in Wommelgem waarvan de naam onbekend blijft: Dirk Biddeloo (broer van Karel, tekenaar van de Rode Ridder), Guy Didelez (nu bekend van jeugd- en thrillerschrijver) en Dirk Tits.
Foto
04. Mei 1987
Kris Van Eygen fotografeert medeoprichter Frank Moyaert en die foto verschijnt in het tweede nummer van Weirdo's.

03. 13 december 1986
Patrick Bernauw en Hubert van Eygen stellen in de Blauwe Schuit te Leuven De Nieuwe Tachtigers voor. Op dezelfde avond wordt het eerste nummer van Weirdo's te koop aangeboden.

02. Ergens midden jaren '80
Hubert Van Eygen leest enkele gedichten voor in de facbar van Wijsbegeerte en Letteren te Leuven.

01. 1983
De éérste en enige foto van de oer-redactie van het literair tijdschrift Initiatief, in Leuven in de buurt van de universiteitsbibliotheek. V.l.n.r. Leo Jansegers, Frits Crombez, Peter-Paul Dirckx, Chris Derdeyn, Dirk Tits en Hubert Van Eygen.

Terug naar boven

Foto

Site map         Contact                Geschriften                  Abonneer nu

Foto Foto

hubert.vaneygen@skynet.be     
© EYGEN-BOEKEN.be         Online sinds 25/05/2012          Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1               Page update 10/02/2021