In woord en beeld

Bladervenster→

Kortverhaal


Jaren later kom je er altijd achter dat je véél te weinig foto's hebt genomen.
  Na veel gezoek en gevloek hebben we toch onze prille geschiedenis kunnen samenstellen, en de levensloop van Weirdo's vullen we blijvend aan met beeldflarden van onze literaire manifestaties.

25/06/2022

Hubert Van Eygen stelt het boek Het geheugen van Kinrooi voor op het bastion te Kessenich naar aanleiding van het feest 50 jaar gemeente Kinrooi.

04/10/2019

Geert Peeten stelt zijn Zwart-wit denken voor in de bibliotheek van Neerpelt. Hij geflankeerd door Steven de Rie (links) en Hubert Van Eygen (rechts).

29/03/2019

Voorstelling van de tiende dichtbundel Thuis komen (in de chaosmos) van Hubert Van Eygen in het gemeenschapscentrum De Stegel te Kinrooi (Weertersteenweg 363).

06/10/2016

Kinrooi op z'n best, winnaars van de fotowedstrijd en de verzamelaars van prentkaarten die meewerkten aan de samenstelling van de beeldbank van Kinroois onroerend erfgoed.

15/05/2015

Hubert Van Eygen bij de officiële opening van Slichtenhof te Molenbeersel als nieuwe vestiging van de Geschied- en heemkundige kring van Kinrooi.

12/04/2015

Samen met Edith Oeyen in De Stegel te Molenbeersel naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling WO I – in woord en beeld in samenwerking met Modamske en de KVLS.

25/10/2014

Samen met Loes Van den Heuvel (FC De Kampioenen) in De Stegel te Molenbeersel.

07/08/2014

1. Hubert Van Eygen samen met Steven de Rie in zijn studio te Antwerpen.
2. Youri Vankerckhove, Steven de Rie, Hubert Van Eygen en Ludo Noens na de begrafenisplechtigheid voor Frank Moyaert (1963-2014) op het Schoonselhof te Antwerpen.

07/01/2014

Allereerste vergadering van de Kinrooi culturele raad in het nieuwe gemeenschapscentrum De Stegel te Molenbeersel.

13/04/2013

Viering van Hubert Van Eygen naar aanleiding van zijn 20-jarig voorzitterschap van de culturele raad, samen met schepen van cultuur Sylvie Vanmontfort en burgemeester Jo Brouns.

17/12/2012

Hubert Van Eygen, samen met Jo en Hubert Brouns, na de eedaflegging van Jo als nieuwe burgemeester van Kinrooi bij de gouverneur.

23/06/2012

Burgemeester Hubert Brouns onthult het Rozengedichtvan Hubert Van Eygen in het Mariapark tijdens de feesten rond Geistingen Rozendorp.

17/09/2011

1. Hubert Van Eygen deelt het boek Trots op Kinrooi uit aan de prominenten, waaronder de burgemeester van Maaseik en de ereburgemeester van Kinrooi Theo Schoofs.
2. De winnaars van de wedstrijd Trots op Kinrooi, georganiseerd naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de fusiegemeente Kinrooi, samen met minister van cultuur Joke Schauvliege.

17/03/2010

Hubert Van Eygen, als Duitse soldaat, bij de opening van de reconstructie van de Dodendraad te Molenbeersel.

27/06/2009

Hubert Van Eygen, samen met John Heuzel en z'n echtgenote, in Brugge naar aanleiding van de voorstelling van het laatste nummer van het literair tijdschrift Kruispunt.

17/05/2008

Onthulling van het gedicht In Limburg van Theodoor Sevens in de kapel tegenover zijn geboortehuis naar aanleiding van de Sevensfeesten ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Sevensstraat.

25/01/2007

1. Hubert Van Eygen signeert zijn bundel Gewoon Goddelijk Weird in de Kinrooise bibliotheek.
2. Voorstelling dichtbundel Gewoon Goddelijk Weird in de Kinrooise bibliotheek met o.a. Nathalie Janssens (hoofdbibliothecaris) en Jacky Daemen (schepen van cultuur).

2006

Hubert Van Eygen stelt zichzelf voor na 20 jaar nachtwerk tegen het normaaldom. Je zou er slechter kunnen uitzien.

2004

Medeoprichter Steven de Rie wervelt door het klaslokaal tijdens één van zijn vele stripworkshops.

2002

Medeoprichter Frank Moyaert portretteert zichzelf.

28/04/2000

De Kinrooise culturele raad organiseert in de raadzaal van het Kinrooise gemeentehuis de manifestatie Kinrooise verBEELDing. Tijdens de openingsdag worden de winnaars bekend gemaakt van de Marginaal naar het volgende millenium-wedstrijd. Achilles M. Surinx behaalt de eerste prijs.

08/03/1998

De Kinrooise culturele raad organiseert in zaal De Vroenhof te Geistingen de manifestatie Schrijvend Kinrooi, waar de prijzen van de derde Magistraal Marginaal-wedstrijd worden uitgereikt. V.l.n.r. Hubert Van Eygen, Hilde Bijnens, Greet Bilsen (eerste prijs poëzie), Arno Kerkhofs (eerste prijs cursiefje), Edith Oeyen (eervolle vermelding), Jaak Schaekers (beste cursiefje Kinrooi) en Nele Warson (beste Limburgse inzending poëzie).

01/04/1996

Nele Warson (toen nog maar 12 jaar) wint de 1ste prijs in de tweede Magistraal Marginaal-wedstrijd van Weirdo's. Op de achtergrond links zie je Pierre Van Laeken, winnaar van de eerste Magistraal Marginaal-wedstrijd, en rechts Stefan Boonen, toen afgevaardigde van Artforum maar nu gevierd schrijver van kinder- en jeudboeken.

26/04/1996

1. Miet Lemmens en echtgenote van Hubert Van Eygen is al 27 jaar corrector én criticus van Weirdo's, gefotografeerd tijdens Totaal Kultuur Kinrooi.
2. Hubert Van Eygen stelt Totaal Kultuur Kinrooi voor in de raadzaal van het Kinrooise gemeentehuis. Tijdens deze manifestatie worden de winnaars bekend gemaakt van de tweede Magistraal Marginaal-wedstrijd van Weirdo's.

18/11/1994

De winnaars van de éérste Marginaal Magistraal-wedstrijd van Weirdo's stellen zich aan de wereld voor in de Kinrooise parochiezaal. Een aantal namen zijn verdwenen in de nevelen van de geschiedenis: v.l.n.r. afgevaardigde van Artforum, Sonja Creemers, Nele Donné, Hubert Van Eygen, Hilde Janssens (?), Arno Kerkhofs, Pierre Van Laeken (winnaar), Kurt Bosmans en schepen van cultuur Jos Poukens.

1991

Hubert Van Eygen stelt zijn dichtbundel Voorlopig testament voor aan het Kinrooise schepencollege. Zo komt hij onrechtstreeks in de gemeentepolitiek terecht. V.l.n.r. en van boven naar onder: Theo Beijnsberger, Fons Hermans, Pierre Vanmontfort, Leo Henckens, Hubert Brouns, Hubert Van Eygen en Miet Lemmens.

1989

Hubert Van Eygen en Frank Moyaert zitten samen in een Leuvens café. Het is opmerkelijk hoe vaag herinneringen kunnen worden als het bier rijkelijk vloeit.

1987

1. De redactie van Initiatief zit weer aan tafel in een café in Wommelgem: Hubert Van Eygen in gesprek met Gert de Borger, met op de achtergrond o.a. Peter-Paul Dirickx en Patrick Bernauw (nu bekend als jeugdauteur).
2. Een deel van de redactie van Initiatief zit rond de tafel in een café in Wommelgem waarvan de naam onbekend blijft: Dirk Biddeloo (broer van Karel, tekenaar van de Rode Ridder), Guy Didelez (nu bekend van jeugd- en thrillerschrijver) en Dirk Tits.

01/05/1987

Kris Van Eygen fotografeert medeoprichter Frank Moyaert en die foto verschijnt in het tweede nummer van Weirdo's.

13/12/1986

Patrick Bernauw en Hubert van Eygen stellen in de Blauwe Schuit te Leuven De Nieuwe Tachtigers voor. Op dezelfde avond wordt het eerste nummer van Weirdo's te koop aangeboden.

1985

Hubert Van Eygen leest enkele gedichten voor in de facbar van Wijsbegeerte en Letteren te Leuven.

1983

De éérste en enige foto van de oer-redactie van het literair tijdschrift Initiatief, in Leuven in de buurt van de universiteitsbibliotheek. V.l.n.r. Leo Jansegers, Frits Crombez, Peter-Paul Dirckx, Chris Derdeyn, Dirk Tits en Hubert Van Eygen.

Terug naar boven

Foto

Sitemap            Contact              Geschriften            Historie

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012     hubert.vaneygen@skynet.be
Versie 10.9          Page update 30/06/2022     Alle rechten voorbehouden