Race
naar de maan
Rally

Foto

PDF download→


De kleurige lampjes van het Sas, de binnenschipsluis in Hasselt waarvan het licht 's nachts in het water van het kanaal reflecteert, hebben me ertoe aangezet dit verhaal te verzinnen. De langwerpige reflecties deden me aan een lift naar de hemel denken, en daar tikt de tijd trager. De figuur van Nostradamus bezorgt me een mogelijkheid om door de tijd te reizen, want hoe had hij anders zijn voorspellingen kunnen optekenen?
  De rally wordt in zeven dagen verreden, daarmee verwijs ik naar God die evenveel dagen nodig had om zijn schepping te verwezenlijken. Niet alleen vertel ik over vrouwen en snelle auto's, ik waag me ook in de wereld van de muziek, opdat mijn personages magische toegang zouden krijgen tot de ruimte, het heelal, immens en tijdloos.

Achterflaptekst

Foto Twee mannen ontmoeten een stel vrouwen op de trein en nodigen hen uit om een rally voor antieke auto's te volgen. De vrouwen stemmen toe, want parallel met de rally loopt toevallig een initiatief van het Brusselse natuurhistorisch museum.
  De mannen rijden met het nummer 13 en dat is om moeilijkheden vragen. Op het moment dat ze in de eerste proef uit de bocht vliegen, stoten de vrouwen op een vreemd voorwerp in de grotten van de Cran du midi. Oermuziek met de verwoestende kracht van een wervelwind brengt hen dichter tot de geestenwereld. En jawel, die is ook parallel.

Terug naar boven

Foto

SitemapContactGeschriftenGedachten

Foto Foto


EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
Versie 10.9 Mobile Page update 13/09/2022