Net toen
de wereld verduisterde
Kaats

Foto

PDF download→


Een vroegere vriendin die niet wist of ze nu wel of niet van me hield was de grote inspiratiebron voor dit verhaal en ik noem haar Kaat. Voor iemand die het Nederlandse Kaatsheuvel kent is het geen grote stap om zich Kaats heuvels voor de geest te halen. Maar ik zie ook de robot in haar omdat ze voorgeprogrammeerde dingen deed.
  Turing, een wetenschapper uit de vorige eeuw die zich bezighield met geheimschriften en computercodes, dacht het onderscheid te kunnen maken tussen een mens en een machine, enkel door hun antwoorden op zijn vragen te evalueren, maar zo eenvoudig ligt dat niet. Kaat doet me kaatsen, maar gelukkig trekt de zwaartekracht me terug.

Achterflaptekst

Foto Een man en een vrouw werken bij een beveiligingsfirma in het noorden van Limburg. De man is helikopterpiloot en voert reddingsoperaties uit. De vrouw staat in voor de veiligheid van de computersystemen. In hun dode tijd spelen ze computerspelletjes en contact onderhouden ze via de elektronische post.
  Een kink in de kabel zorgt voor communicatieproblemen, maar als die eenmaal opgelost zijn kunnen ze veel beter met elkaar opschieten. De man ontvangt een mail die niet voor hem bedoeld is en komt ermee een louche bende op het spoor. De wereld dreigt te verduisteren, maar alle wegen leiden naar een sprookjesland.

Terug naar boven

Foto

SitemapContactGeschriftenGedachten

Foto Foto


EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
Versie 10.9 Mobile Page update 13/09/2022