Vollemaan


Pulsar


Bladervenster↑

Ik heb de maan voorgesteld als een ronddraaiende neutronenster, ontstaan uit een supernova, dat is een exploderende ster. De ster zendt elektromagnetische straling uit die op de aarde als snelle pulsen wordt waargenomen. Omdat de ster supersnel flitst leek het me beter om een vertraging in te bouwen zodat je een beetje kunt volgen wat er gebeurt :o)

Moonstruck

In 2023 heb ik 13 volle manen gefotografeerd in zoverre het weer dat toeliet. Vervolgens verwerkte ik de gesprokkelde afbeeldingen tot een filmpje, een filmpje dat dus groeide. En dat is net wat de maan ook soms doet, dan is ze supermaan, omdat ze iets dichter bij de aarde staat. Dat gebeurt in juli, augustus en september. Foto
  In januari huilen de wolven tijdens de koude nachten: Wolfmaan. In februari valt de meeste sneeuw: Sneeuwmaan. In maart kruipen de regenwormen omhoog omdat de grond opwarmt: Wormmaan. In april bloeit de roze vlambloem als eerste, de lente is begonnen: Rozemaan. In mei bloeien de meeste bloemen: Bloemenmaan. In juni is het tijd om de aardbeien te oogsten: Aardbeienmaan.
  In juli beginnen de geweien van jonge mannelijke herten (bokken) te groeien: Bokkenmaan. In augustus laat de steur zich gemakkelijk vangen: Steurmaan. De tweede volle maan van augustus heeft geen folkloristische achtergrond: Blauwemaan. In september oogsten de boeren bij maanlicht: Oogstmaan. In oktober kunnen jagers hun prooi beter zien op de geoogste velden: Jagermaan. In november maken bevers zich klaar voor de winter, jagers vangen ze voor hun zachte vellen: Bevermaan. In december breekt de winter aan: Koudemaan.

Uw Mooie Maanvaarder Foto

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V12.06 Mobile Pagedate 01/06/2024