B E S T E L    D E    B O E K E N    V A N    K R I S    E N    A B O N N E E R    J E    O P    H E T    T I J D S C H R I F T    V A N    H U B E R T :    W E I R D O'S

Verzamel u, rare snuiters en vreemde vogels

Opperweirdo


Hubert Van Eygen, mijn één jaar jongere broer, is levenslang met poëzie begaan. Hij heeft een opleiding Germaanse filologie gevolgd terwijl ik industrieel ingenieur studeerde. Toen ik op mijn eenendertigste vanwege een liefdesaffaire genoodzaakt was een dagboek bij te houden, kwestie van plaats in mijn hoofd te maken om de dagdagelijkse dingen nog te kunnen doen, kreeg ik de taal langzaam onder de knie. Of we onze interesse voor taal van onze ouders hebben meegekregen is de vraag.

Hubert publiceert in zijn tijdschrift Weirdo’s gedichten en teksten van rare kwasten. Ik heb me ook aan poëzie gewaagd maar voelde me meer een verhalenverteller. Mijn schrijfwoede leverde in 20 jaar tijd 18 romans op.

In zijn tijdschrift noemt Hubert mijn schrijfstijl Stream of Consciousness. Ik weid inderdaad over dingen uit die niet in het verhaal passen. Voor mij is het leesplezier van tel. Zijn doel is vooral mensen tot sociaal engagement aansporen via pakkende gedichten en teksten van inzenders die zich de toekomst van de literatuur van de gewone man aantrekken. Niet voor niets heeft Hubert bij Amnesty International gewerkt en was Amandla Mandela zaliger zijn grote idool.

Helaas is het zoeken van een geschikte uitgever zo moeilijk als de vrouw van je leven vinden. Hubert vond zijn eega redelijk snel en zij is nog steeds diegene die zijn teksten naleest en verbetert. Ik daarentegen heb iets langer op mijn muze moeten wachten. Mijn broer en ik, wij noemen ons schrijvers, maar onderhuids weten we dat we nooit bij de groten zullen horen.

Wij zijn beiden volhouders en blijven schrijven.


Hub

eygen

Site map         Contact                Geschriften                    Abonneer nu

facebook facebook

hubert.vaneygen@skynet.be      Weertersteenweg 265, 3640 Kinrooi
© EYGEN-BOEKEN.be         On-line sinds 25/05/2012          Alle rechten voorbehouden
Versie 8.4               Page update 05/12/2018