Rare snuiters en vreemde vogels, verzamel u

Foto
Opperweirdo


Hubert Van Eygen publiceert in Weirdo's gedichten en teksten van inzenders die zich de toekomst van de literatuur van de gewone man aantrekken. Met het blad, dat hij al 34 jaar zelf uitgeeft, wil hij het literaire wereldje in Vlaanderen en Nederland wijzen op de relativiteit van al de narcistische pogingen om de massa aan te zetten tot het lezen van navel-literatuur.
Hubert schrijft gedichten sinds 1976. In 1979 publiceerde hij zijn eerste gedicht in het leerlingenblad Skapade van het Heilig-Kruiscollege te Maaseik. Zijn eerste officiŽle publicaties in literaire tijdschriften dateren van 1982 (Initiatief, 't Kofschip, PoŽziekrant en Yang). Daarna publiceerde hij nog gedichten, essays en recensies in meer dan 50 Vlaamse en Nederlandse tijdschriften waaronder Amnesty Nieuws, Appel, Bries, Deus ex Machina, Dietsche Warande & Belfort, 't Kandelaartje, Koerier, 't Kofschip, Kruispunt, Leuvense Letters, Oostland, Portulaan, Randschrift, Telepro, Vitrine, Wel en Zefier.
Hubert publiceerde achtereenvolgens Tussen blad en pen (1982), Onmiddellijk ervaren en cultureel geconditioneerd symbool (1983), Alternantie (1984), Gevangen Gedichten (1985), Als het leven een gedicht is (samen met Frank Moyaert, 1988), Voorlopig testament (1990), Het kind in de veewagen naar nergens (1995), Is de dichter een dwaas? (1998), Gewoon goddelijk weird (2007) en Thuis komen (in de chaosmos) (2019).

Agenda

Foto

Op 30 januari 2020 (gedichtendag) las Vlaams volksvertegenwoordiger en bur- gemeester van Kinrooi Jo Brouns een gedicht van Hubert voor in de commissie onderwijs van het Vlaams parlement.

Op 29 maart 2019 stelde Hubert zijn 10de dichtbundel THUIS KOMEN (in de chaosmos) voor in De Stegel te Kinrooi. Met behulp van oude prentkaarten van plaatsen die belangrijk in zijn leven zijn geweest, behandelde hij thema's zoals kruispunten, wortels, takken, deuren, woorden en beelden, stemmen en resten. Ondertussen confronteerde hij de luisteraars met de duivel, god (uiteraard), de onbekende soldaat, voorouders, politiek, Nelson Mandela en de belastingbrief. Mensen die Hubert hebben geholpen om na al die jaren weer thuis te komen, droegen gedichten uit de bundel voor. Tussendoor weerklonk stevige muziek van Seal, AC/DC, Halestorm, Nickelback ťn Within Temptation. Foto
De bundel is een synthese van bijna 40 jaar dichterschap. Hubert publiceerde de gedichten in Weirdo's en andere tijdschriften, van 2007 tot 2018. Ze symboliseren zijn zoektocht naar het uiteindelijke doel, de kosmos, dat - wonder boven wonder - helemaal niet veraf ligt van het startpunt, de chaos. Ontwerper van de voorpagina is Steven de Rie, de uitgevers zijn de Scriptomanen van Patrick Bernauw.
Bestel THUIS KOMEN door 20 euro te storten op BE91 7352 1514 5176 (Hubert Van Eygen).Terug naar boven

Foto

Site map         Contact                Geschriften                  Abonneer nu

Foto Foto

hubert.vaneygen@skynet.be     
© EYGEN-BOEKEN.be         Online sinds 25/05/2012          Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1               Page update 29/03/2021