Tekenen aan de wand

Inbeeldingen en hersenschimmen


Bladervenster↑


Als kind kon ik al goed tekenen. De meeste tekeningen zijn in de papiermand beland, maar een aantal ervan zijn bewaard gebleven. De tekenleraar aan de middelbare school vond er niets beters op mijn tekeningen bij te houden om als voorbeeld voor minder begaafden te dienen.
  Ik tekende voornamelijk figuren of situaties uit stripverhalen na. Vanaf mijn vijftiende komt mijn fascinatie voor motoren en meisjes tot uiting in mijn tekenwerk. Ik kan dingen die ik zie perfect natekenen, maar het is een veel grotere opgave om iets te ontwerpen, zomaar uit het hoofd.
  Tijdens mijn studies aan de Industriėle Hogeschool heb ik weinig getekend omdat ik vooral creatief bezig was met computers. Vanaf mijn vijfentwintigste ben ik weer gaan tekenen, geļnspireerd door de vele stripverhalen die ik las.

Beeldspreken

Tien jaar later, in 1995, kreeg de schrijfmicrobe me te pakken. Af en toe maakte ik een tekening omdat ik weer eens platonisch verliefd was. Die tekeningen komen nu goed van pas bij de opmaak van de voorplatten voor mijn boeken. Hopelijk kan ik met mijn voorplatstijl vele lezers lokken om daarna hun harten met mijn relazen te veroveren.
  Mijn tekeningen zullen slechts sommigen afleiden. Anderen zullen meer geļnteresseerd zijn in mijn motorverleden of mijn verzameling stripverhalen en puzzels. Nog anderen zullen mijn gedichten lezen en zo opvangen hoe ik denk en wat ik van het leven verwacht. Mensen die daadwerkelijk op de titels van mijn boeken klikken, zijn echter op twee handen te tellen. Het lijkt erop dat ik slechts voor mezelf schrijf. Maar ik houd vol, tot ik de pen neerleg.
  Per testament zal ik naar gene zijde reizen met in mijn binnenzak een groene memorystick. Behalve geluidsbestanden zal ik in het hiernamaals toegang hebben tot mijn dagboeken, ook de boeken die ik eigenhandig heb geschreven, en een deel van de boeken die ik heb gelezen.
  Verder zal ik kunnen genieten van een diashow samengesteld uit de 40.000 foto’s die ik ooit heb gekiekt. Ik zal me lekker in mijn dood vel voelen middenin een decor van puzzels die ik samen met mijn vriendin heb gelegd, en niet te vergeten met zicht op mijn eigenzinnige schilderijen en simpele tekeningen.
  Moet ik er nog een tekeningetje bij maken? Ik denk het niet. En als het zover is, teken ik voor een snelle dood ;o)

Uw Ondergetekende.

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V11.10 Mobile Pagedate 31/08/2023