Hoe ik Drek nekDraak

Foto

PDF download↑

Dit verhaal vertelt over de liefde tussen een man en een vrouw, een leven lang of desnoods slechts voor een ogenblik, gegarneerd met hun hevigste verlangens en hun dierlijke angsten. Samen maken zij hun wereldje, maar ze merken dat er nog andere werelden zijn, werelden waar draken en magisters heersen.
  Omdat het woord zoveel op draak lijkt en omdat zijn slechtheid erin vervat zit, noem ik de grote draak Drek. Foto

Achterflaptekst

De oude wereld is als een ui met schillen eromheen, tijdwerelden of werelden waar de tijd stilstaat. Een man heeft last van zijn geheugen. Door zijn herinneringen aan zijn afgelopen liefdesperikelen staat hij zwaar onder stress. De vrouwen van zijn dromen katapulteren hem door tijd en ruimte en hij verzeilt in een tijdwereld waar een draak het voor het zeggen heeft.
  Met de hulp van een snel bij elkaar gezochte reddingsploeg doet de man met het wispelturige geheugen er alles aan om de nieuwe wereld een geboortekans te geven.

Fragment:
Eind mei van het jaar 126. Tijdens proefboringen in de woestijn is een oliemaatschappij op een diepte van 273 meter op een zeldzaam bot gestoten. Uit foto’s genomen vanaf het ruimtestation Buiten-Aarde hebben onderzoekers afgeleid dat er miljoenen jaren geleden een oerwoud heeft gestaan. Het onderzoeksteam heeft geld noch moeite gespaard om het grootste skelet ooit te ontgraven. Natuurlijk moet de oliemaatschappij baan ruimen. Enkele archeologen zitten tijdens hun middagpauze in de schaduw van een boom een sigaretje te roken. Ze bespreken de vorderingen in hun werk. ‘Wat denk je van die schedel die we vanmorgen hebben opgedolven?’ ‘Ik dacht dat we te maken hadden met een onbekende dinosauriërsoort, maar het beest heeft aan de onderkaak een benen bescherming die tot boven de kop reikt. Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat het een draak is, maar wie zal dat geloven.’

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V12.06 Mobile Pagedate 05/12/2023