Het 18-dagen
ultimatum
Oorlog

Foto

PDF download→


De aanzet tot dit verhaal was mijn fascinatie voor de smalle handen van de meeste vrouwen en mijn drang om misbruik van kinderen te hekelen, zo van: handen af. Op vakantie in NormandiŽ merkte ik dat de militaire kerkhoven er niet te tellen zijn, maar dichter bij huis vond ik de 18-daagse veldtocht van 1940 interessanter. Wordt er oorlog gevoerd voor rechtvaardigheid?
  Velen van ons maken creatieve dingen, maar niemand vraagt zich af waarom we dat doen. Ondanks het feit dat ze doodgewone zaken zonder leven blijven, raken ze soms bezield. Waarom steekt iemand zichzelf voor zijn volk in brand? De ultieme bezieling? Pas wanneer ik dat begrijp, zal ik zelfopoffering zien als een mogelijke weg naar onsterfelijkheid.

Achterflaptekst

Foto Een man leeft intens naar zijn ontmoetingen met de twee mooiste vrouwen die hij ooit tegen het lijf is gelopen, maar wie moet hij kiezen? Voordat hij de grote stap zal maken, wil hij graag het oordeel van zijn omgeving horen.
  In plaats van een klare toekomst tegemoet te gaan, haalt een duister verleden, diep in zijn brein begraven, hem in. Hij neemt zich voor eerst dat oude verhaal uit te spitten, want anders zal zijn vrouwenkeuze faliekant aflopen. Toevallig sturen smalle vrouwenhanden hem naar een plaats waar doden vallen, zonder daarvoor misdaden te moeten plegen.

Terug naar boven

Foto

SitemapContactGeschriftenGedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
Versie 10.9 Mobile Page update 13/09/2022