De spieders
van Toil Darranjé
Spin

Foto

PDF download→


De kwaaien in dit verhaal zijn de spieders van Toil Darranjé, een zwart gat; de naam is afgeleid van het Franse toile d'araignée dat spinnenweb betekent. Het gaat mij erom dat de lezer pas aan het einde inziet hoe welgevormd de werelden zijn, vandaar dat ik de komeet die de planeten bedreigt Satori noem, wat plotseling inzicht betekent.
  Dit verhaal speelt zich buitenaards af - de hoofdpersonages zou je dan buitenaardsen kunnen noemen - maar ik weet zeker dat het net zo goed op aarde had kunnen gebeuren. Ik rakel het sciencefictionverhaal op, maar ik probeer ook de dagelijkse gebeurtenissen van onze misdadige wereld erin te verwerken. Moord en doodslag dus, maar met de nodige liefde en voortplantingsmethoden gegarneerd.

Achterflaptekst

Foto Een politierechercheur is getuige van een treinongeluk en gaat op onderzoek uit. Een aanslag verplicht een vrijgevochten vrouw die in een manege werkt in allerijl haar rijtjeshuis te verlaten.
  Vreemde wezens uit de ruimte weven een web rond hun planeten en bemoeilijken hun reis in het onbekende, maar een buitenaardse telepathie stuurt de man en de vrouw naar een gemeenschappelijk doel. Hun gezelschapsdieren voelen aan dat er een catastrofe op komst is en begrijpen maar al te goed dat hun baasjes uitverkoren zijn om hun werelden voor de verwoesting te behoeden.

Terug naar boven

Foto

SitemapContactGeschriftenGedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
Versie 10.9 Mobile Page update 13/09/2022