B E S T E L    D E    B O E K E N    V A N    K R I S    E N    A B O N N E E R    J E    O P    H E T    T I J D S C H R I F T    V A N    H U B E R T :    W E I R D O'S

Mijn bereden verleden

Mijn motorperikelen


Motorrijden was mijn grote hobby maar is naarmate ik ouder werd naar de achtergrond verschoven. Toch vergast ik je op een terugblik op mijn gemotoriseerd verleden. In 1976 kreeg ik de Yamaha FS50 van mijn neef voor mijn 16de verjaardag. Nog voor ik 18 werd, kocht ik de Yamaha RD125 van dezelfde neef over. Toen ik terugkeerde van een zondagsritje - mijn ouders dachten dat ik naar de mis was - kon ik de hond van de buurman niet tijdig ontwijken en belandde met een hersenschudding in het ziekenhuis. Voor mijn 19de verjaardag kreeg ik met het geld van de verzekering een spiksplinternieuwe Yamaha RD200. Mijn geluk kon niet op, tot ik een jaar later op het kruispunt van Kinrooi door een auto van de weg werd gemaaid. Ik kwam er zonder kleurscheuren vanaf. De RD200 repareerde ik met onderdelen van de kapotte RD125 en ging er enkele maanden later mee onderuit op een zandweggetje. Voor even hield ik het wat motorrijden betreft bekeken.

In 1985 kocht ik van een Tienenaar een Yamaha XS1100, de snelste baanmotor van die tijd, maar gelukkig had ik rijervaring met de Yamaha XS650 en Suzuki GS1000 van mijn kameraad in de straat. Met de 1100 ben ik in een diepe gracht en in een maļsveld gereden, maar ongedeerd gebleven. Van de uitbater van een restaurant in Hasselt kocht ik in 1993 een Honda CBR600F. Na een botsing met een auto die geen voorrang van rechts verleende en waarbij ik mijn rechterhand kneusde, ruilde ik de 600 voor een fonkelnieuwe 1000 in. Om ongelukken te voorkomen racete ik daarmee op het circuit van Zolder, maar in 1997 botste ik in een verraderlijke bocht ergens rond Monschau tegen de vangrail met een dubbele sleutelbeenbreuk als gevolg. Opnieuw kon ik geen motor meer zien.

De Honda's deed ik van de hand en de Yamaha kreeg een nieuw kleedje. Om aan onderdelen te geraken was ik enkele jaren aangesloten bij een motorclub uit het Genkse. Nu rijd ik alleen nog met de motor als de zon schijnt, het niet te koud is en de lucht luw is.

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.3          Page update 11/07/2018


B O E K E N    V A N    K R I S    V A N    E Y G E N    U I T G E G E V E N    D O O R    L E C T U R I U M    (FreeMusketeers)