Dagboek van een bloemenruiker

Foto
Wie ben ik en hoe ben ik dat geworden?


Ik ben geboren in Maaseik en groeide zonder veel verwikkelingen op in Kinrooi. De humaniora heb ik van 1972 tot 1978 aan het Heilig Kruis-college te Maaseik gevolgd. Na een studie van 4 jaar aan de Hogeschool van het Rijk te Hasselt behaalde ik in 1982 het diploma Industrieel Ingenieur Elektronica. Van 1983 tot 1984 volgde ik een opleiding Diensthoofd bij Philips Data Systems te Brussel. Paribas Bank BelgiŽ was mijn werkgever van 1984 tot 1998, waar ik me uitleefde als analistprogrammeur.

Sinds 1999 werk ik bij de IT-Service Desk van een bank en daardoor ben ik zeer stressbestendig. Ik praat er Frans en Engels, ook in het Duits kan ik me er verstaanbaar maken, maar mijn moedertaal is Nederlands. Ik heb gevoel voor humor en ook buiten mijn werk komt mijn optimisme in alle omstandigheden aan de oppervlakte drijven.

Een platonische verliefdheid was de aanzet tot het bijhouden van een dagboek, dat van een bloemenruiker; ik bedoel geen boeket bloemen maar iemand die aan de bloemen ruikt en ze niet plukt. Ik heb er mijn zielenroerselen in opgeschreven, aangevuld met gedichten voor mijn liefjes. De bundel Spiegelzone was mijn eerste schrijfproject, maar liefdespoŽzie is nu eenmaal niet gegeerd en op aanraden van mijn broer gooide ik me op het proza. Dat ging me beter af en binnen de kortste keren had ik mijn eerste verhaal klaar: Drama.

Een scenario schrijf ik zelden en ik weet nooit exact hoe het verhaal zal evolueren. Ik zet enkele personages in een virtueel landschap en laat me door hen leiden. Op die manier heb ik mijn schrijfstijl ontwikkeld. Totnogtoe ligt mijn leven al vast in twintig delen.

Foto

Site map         Contact               Geschriften            Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1          Page update 25/01/2021