Tekens aan de wand

Bladervensters→

Inbeeldingen en hersenschimmen


Als kind kon ik al goed tekenen. De meeste tekeningen zijn in de papiermand beland, maar een aantal ervan zijn bewaard gebleven. De tekenleraar aan de middelbare school vond er niets beters op mijn tekeningen bij te houden om als voorbeeld voor minder begaafden te dienen.
  Ik tekende voornamelijk figuren of situaties uit stripverhalen na. Vanaf mijn vijftiende komt mijn fascinatie voor motoren en meisjes tot uiting in mijn tekenwerk. Ik kan dingen die ik zie perfect natekenen, maar het is een veel grotere opgave om iets te ontwerpen, zomaar uit het hoofd.
  Tijdens mijn studies aan de IndustriŽle Hogeschool heb ik weinig getekend omdat ik vooral creatief bezig was met computers. Vanaf mijn vijfentwintigste ben ik weer gaan tekenen, geÔnspireerd door de vele stripverhalen die ik las.

Tien jaar later, in 1995, kreeg de schrijfmicrobe me te pakken. Af en toe maakte ik een tekening omdat ik weer eens platonisch verliefd was. Die tekeningen komen nu goed van pas bij de opmaak van de voorplatten voor mijn boeken. Hopelijk kan ik met mijn voorplatstijl vele lezers lokken om daarna hun harten met mijn relazen te veroveren.

Beeldspreken

In het begin van de coronapandemie (2020) heb ik een tekentablet aangeschaft. De tekeningen die ik daarmee maak zijn te eenvoudig om hoge ogen te gooien. Het is heel anders dan op papier tekenen, ook al is het gemakkelijker om op een computer te gommen. Hoewel ik een heleboel soorten potloden en penselen ter beschikking heb blijft het resultaat voor mij iets te afgelijnd. Met een potlood kan ik veel beter mijn ideale lijnen vinden.
  De tablet dient nu vooral om foto's te photoshoppen. Ik ben al blij als enkele bezoekers zich af laten leiden door mijn kunstwerken. Ik moet er wellicht geen tekening bij maken maar ik zal gegarandeerd blijven tekenen. Ik ben nog niet aan mijn einde, en als het zover is, teken ik voor een snelle dood ;o)

Uw Ondergetekende.

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen               Gefotoshopt               Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.01        Page update 05/12/2023