Vertrokken, maar nog altijd onderweg...

Foto

PDF download (Dossier Kruispunt)→

Overleden weirdo's


Jaren zijn ze met teksten en taal bezig en proberen ze anderen te overtuigen van hun mening. Ze schrijven er een heleboel artikels over en ze krijgen nu en dan steun van gelijkgezinden. Vervolgens bundelen ze hun gedichten en artikels in een heus tijdschrift dat ze uitgeven met subsidie of niet, en in een heel beperkte toelage. Maar dan op een goeie dag, eigenlijk een slechte, is het gedaan, dan leggen ze het bijltje erbij neer, het loodje ook.
  Om hun gedachten niet voor altijd te vergeten lijsten we hier die dierbare onfortuinlijken die het aardse voor het hemelse hebben gewisseld.

John Heuzel 1945 - 2020

John was een echte fanatieke taalpurist en ook een groot lezer en reiziger. In een ver verleden werd hij de opvolger van de dichter Mark Braet die samen met Georges van Acker het tijdschrift Kruispunt had opgericht.
  Met zijn Engelse humor en zijn Ierse koppigheid werd John de drijvende kracht (redacteur, recensent en referent) achter dit literair kwartaalschrift dat in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw vele lezers en abonnees elke keer weer regelmatig bleef verbazen.
  (blog van VWS Dun lied donkere draad, door Hendrik Carette, Schaarbeek, 13 oktober 2020)

PDF download↓

Foto Foto Foto Foto Foto Foto FotoFoto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
Terug naar boven

Foto

Sitemap            Contact              Geschriften            Historie

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012     hubert.vaneygen@skynet.be
Versie 10.9          Page update 29/06/2022     Alle rechten voorbehouden