B E S T E L    D E    B O E K E N    V A N    K R I S    E N    A B O N N E E R    J E    O P    H E T    T I J D S C H R I F T    V A N    H U B E R T :    W E I R D O'S

Mijn melodieshop

Muzikale-ik


Muziek is onmisbaar voor mij. Het begon allemaal in 1977 met de symfonische rock van Electric Light Orchestra die me boeide. Als negentienjarige hoorde ik de synthesizermuziek van Michael Garrison en kocht het album The Return Of Sunrise. Niet veel later maakte ik kennis met Vangelis door China te kopen. The Wall van Pink Floyd sloeg ook aan. In 1980 kocht ik The Turn Of A Friendly Card van Alan Parsons Project en in 1983 ontdekte ik Mike Oldfield door Crises te beluisteren. In 1985 kwam ik Kraftwerk op het spoor door Autobahn van de broer van mijn schoonzus te lenen. Tijdens een cursus synthesizermuziek in Leuven kregen we Tangerine Dream en Klaus Schulze te horen; Edgar Froese (+ 20/01/2015) was de oprichter van Tangerine Dream en maakte ook solo muziek. Ik kende Jean-Michel Jarre al, maar pas in 1990 werd ik fan door En Attendant Cousteau.

Via een collega op het werk ben ik pas rond mijn 50ste in contact gekomen met metalbands Anathema, Crematory, Dream Theater en Therion. Paradise Lost, After Forever, Sirenia, en Within Temptation klinken melodieuzer. De klinkklangklongmuziek van Depeche Mode kan ik eveneens smaken. Moby valt op een andere manier op: krakend hard maar ook luisterrijk zacht. Regelmatig laat ik me wegvoeren op de baren van de soundmachines van Faithless. En Enigma draag ik al in mijn hart sinds Sadeness uitkwam in 1990. Het lukt me de sfeer van weleer in de kerken en kapellen van het land op te snuiven via het gregoriaanse gezang van Gregorian. En Just Be van TiŽsto maakte me duidelijk dat ik ook een Techno-gen in mijn DNA heb. Ten slotte moet je weten dat ik meezing met Rammstein.

Alleen al het feit dat je kippenvel bij bepaalde liedjes krijgt, stemt tot nadenken. Sluit je ogen en resoneer met de supersnaren.

Muziek

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.1          Page update 02/03/2018


B O E K E N    V A N    K R I S    V A N    E Y G E N    U I T G E G E V E N    D O O R    L E C T U R I U M    (FreeMusketeers)