Derwisj

Winterse Schijnselen


Ik was met mijn vriendin en haar nichtje in Brugge om het lichtspektakel Wintergloed mee te maken. Het begon allemaal veelbelovend aan het Minnewater met een aantal installaties die de moeite waard waren.

De wandeltocht ging verder langs de Poertoren in de richting van 't Zand. De aanwezige lichteffecten waren daar niet van dien aard dat we ze met open mond moesten bekijken, maar de geļnverteerde kaasgaten aan het concertgebouw gaven mij genoeg inspiratie om mijn fototoestel boven te halen, zeker toen mijn vriendin en haar nichtje in een vlaag van spontaan levensgenot pirouettes begonnen uit te voeren.

Thuisgekomen bleef het idee om met die foto's te gaan knutselen in mijn hoofd rondspoken. Door de lichtbollen op de grond te kleuren en vuurwerkachtige bolbliksems in de donkere lucht te laten springen heb ik, denk ik, bovenop lol nog wat spat en sprank toegevoegd.

Echt spectaculair kan ik het resultaat nu ook weer niet noemen, maar door mijn wervelende vriendin op deze 18 beelden die nauwelijks 2,5 seconden duren, krijg ik, telkens ik ernaar kijk, een warme gloed vanbinnen, voor altijd.

Nu is een derwisj eigenlijk een mannelijke geestelijke uit Turkije die afstand heeft gedaan van de aardse geneugten en alleen leeft voor de goddelijke liefde. In feite ben ik de derwisj en probeer ik, zittend aan de deur van mijn geliefde, te versmelten met mijn vriendin die danst dat de sterren van het firmament vallen. Zo vat ik de eenheid van alles.

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

Foto

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.6          Page update 05/02/2020