Kunstige straat

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

Hond in't groen


Aan de achterkant van het station in Hasselt is de betonnen afscheiding versierd met straatkunst. Alleen de voetgangers die gebruik maken van het pad langs de fietsenstalling, parallel met de spoorwegstraat, kunnen het kunstwerk zien. Ik ga ervan uit dat de kunstenaar een Mechelse herder heeft willen afbeelden, vanwege zijn zwarte kop.

Op elk betonsegment is de hond in de volgende fase van zijn snelle gang afgebeeld. Erlangs wandelend krijg je niet direct de indruk dat hij met je meeloopt, maar het resultaat mag gezien worden. Vandaar dat ik enkele fases van zijn beweging achter elkaar heb geplakt, niet allemaal, slechts 8 van de 24, en de hollende hond is geboren.


Foto Omdat het de asymmetrische gang van een viervoetige voorstelt mag ik veronderstellen dat de hond galoppeert. Ik kan niet zo goed afleiden of de hond de snelheidsafhankelijke of de transversale galop gebruikt. Volgens Wikipedia passen hondachtigen hun galop aan naargelang hun snelheid tijdens de jacht. Mijn animatie is niet helemaal natuurgetrouw, maar geef toe dat ik de tred van de hond visueel heel kunstig heb vastgelegd.

Meer en meer moet graffiti wijken voor serieuze schilderingen die je met recht Kunst kunt noemen. Het is soms onbegrijpelijk hoe de kunstenaars het klaarkrijgen om de verf heel precies op de muren aan te brengen. Tijdens het Summer Carnival 2020 heb ik een artiest zijn schildermanieren kunnen volgen aan het ziekenhuis van Hasselt. Er gaat duidelijk een hele voorbereiding aan vooraf en zonder telescopische hoogtewerker kom je nergens.

Foto

Site map         Contact               Geschriften            Gedachten

Foto Foto


EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 9.1          Page update 11/05/2021