Zelfamusement in Wonderland

Op-en-neren, beweeg vanzelf


Toevallig kwamen mijn vriendin en ik in het vakantiepark Village Scaldia te Hoogplaat terecht. Alleen Nederlanders kunnen zo'n naam voor een dorp verzinnen. Stel je voor: Hoogplaat heeft als buurtschap het dorp 'Nummer één'.

Het leek ons leuk om een wandeling door het park te maken. En ik kon natuurlijk niet voorbij de grote trampoline lopen zonder ze uit te proberen, ook al waren we op doorreis en logeerden we niet in een van de vakantiehuisjes. We hadden er in feite niets verloren.

Mijn vriendin registreerde mijn sportieve uitspatting door op de sluiterknop van de iPhone te blijven drukken, en het resultaat was een clipje van een ouderling die zich een paar jaartjes jonger voelde.

Weer thuis in België kwam ik op het idee om er een project van te maken. Zoals een regisseur zijn film photoshopt door een scene beeld per beeld te bewerken, zo heb ik mijn directe omgeving opgefleurd met een stralende zon, een dansende omstaander, enkele opborrelende wolkjes en wat lijnen die mijn beweging onderstrepen.

Als je weet dat een op-en-neer een plaat is die je plat tegen een te stutten muurwerk aanbrengt om de druk van een hellende of horizontale stut tegen die muur te verdelen, dan begrijp je niet hoe ik aan de titel 'op-en-neren' kom. Maar je voelt het hopelijk wel aan.

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


© EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 02/03/2018