Mijn straatkreet

Straatkunst in Hasselt


Wanneer ik per fiets door de stad rijd verrassen muurschilderingen me geregeld, want de spuitbus heerst in Hasselt. Ik neem dan wat graag mijn smartphone boven om er een foto van te maken.

Het is allemaal begonnen met het besmeuren van blinde muren, treinwagons en openbare gebouwen. Soms zijn het onbegrijpelijke teksten die we simpelweg graffiti kunnen noemen. Het kost de stad heel veel geld om het geklad te verwijderen.

Meer en meer trekken de steden kunstenaars aan die platte schilderingen een derde dimensie geven en erin slagen de stad ermee te verfraaien. Zij krijgen zelfs toestemming om minder leuke stadsgedeelten op te vrolijken met hun huizenhoge muurschilderijen. Alleen jammer dat ik uit hun scribbles hun namen niet kan ontcijferen. En dus moet ik hun straatkunst naamloos loven.

Ik heb me veroorloofd hun schilderingen te bewerken met mijn magische toverstokje in de hoop ze zo tot een 'ander' niveau te verheffen. Beter? Dat bepaalt de kijker. Het resultaat laat ik hiernaast zien. En de stad heeft haar duit in het zakje gedaan door een plan te maken van alle bezienswaardige graffiti en street art in Hasselt.

Graffiti & Street Art in Hasselt (.pdf)

Beweeg cursor in diavenster om te bladeren.

eygen

Site map         Contact               Geschriften             Gedachten

facebook facebook


EYGEN-BOEKEN.be    On-line sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 8.5          Page update 08/05/2019