Zelfamusement

Bladervenster→

Spring in't veld


Toevallig kwamen mijn trouwe huisgenote en ik in het vakantiepark Village Scaldia te Hoofdplaat terecht. Alleen Nederlanders kunnen zo'n naam voor een dorp verzinnen. Stel je voor: Hoofdplaat heeft als buurtschap het dorp Nummer één.
  Het leek ons leuk om een wandeling door het park te maken. En ik kon natuurlijk niet voorbij de grote trampoline lopen zonder ze uit te proberen, ook al waren we op doorreis en logeerden we niet in een van de vakantiehuisjes. We hadden er in feite niets verloren.
  Mijn vriendin registreerde mijn sportieve uitspatting door op de sluiterknop van de iPhone te blijven drukken, en het resultaat was een clipje van een ouderling die zich een paar jaartjes jonger voelde. Foto

Op-en-neren

Weer thuis in België kwam ik op het idee om er een project van te maken. Zoals een regisseur zijn film fotoshopt door een scene beeld per beeld te bewerken, zo heb ik mijn directe omgeving opgefleurd met een stralende zon, een dansende omstander, enkele opborrelende wolkjes en wat lijnen die mijn beweging onderstrepen.
  Als je weet dat een op-en-neer een plaat is die je plat tegen een te stutten muurwerk aanbrengt om de druk van een hellende of horizontale stut tegen die muur te verdelen, dan begrijp je niet hoe ik aan de titel op-en-neren kom. Maar je voelt het hopelijk wel aan.
  Als je weirde plekken in Nederland wil bezoeken, koop dan het boek Alle gekste plekken van Nederland door Jeroen van der Spek.

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen               Gefotoshopt               Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.01        Page update 01/02/2024