Op reis met een krachtpatser

Bladervenster→

Put kracht uit bloemen


Het was eens wat anders als verjaardagscadeau: een bloemetje online bestellen en naar mijn liefste sturen, hetzelfde adres als het mijne natuurlijk. Ik koos niet zomaar een boeketje alledaagse tulpen of rozen maar stevig uit de kluit gewassen struikentakken en fleurige bloemen die je niet zo dikwijls in een vaas ziet staat. Door de verkoper werd het pakket aangeboden als Krachtpatsers.
  En dat waren ze: minstens drie weken hielden ze het uit in ons huis dat onder de planten niet aangeschreven staat als de perfecte groei- en bloeiplek. We waren ermee allebei in onze nopjes, om niet te zeggen in onze knopjes ;o)
Foto

Ruimteschip

Toen ik de vaas op het kastje wilde zetten probeerde ik alle richtingen uit waarin ik de bloemen vanuit mijn gemakkelijke zetel kon bewonderen. Voor mijn geestesoog zag ik de vaas ronddraaien, en zo onstond het idee om een tiental foto's achter elkaar tot een filmpje op te bouwen.
  Ineens zag ik de bloemen als een soort aandrijving van een raket die door de ruimte suist. Ik draaide de vaas een kwart naar links en liet het gestyleerde onderste deel ervan de kleuren van de regenboog doorlopen. Nog wat sterretjes eromheen strooien en klaar is Kees. Kunst in een handomdraai. Lelijk ook, maar dat kan ik van veel beroemde kunstwerken zeggen.
  Bloemen zijn kunstwerken van de natuur. En voor 60% zijn de bijen de grote bestuivers. Zij zorgen dat allerlei vruchten optimaal kunnen groeien. Menseneten.

Uw Muitende Marsman

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen              Gefotoshopt             Huberts Weirdo's

Foto Foto


EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.06        Page update 01/06/2024