De relikwieŽnverzamelaar: de vereffenaar en de anticipaat

Foto

PDF download→
Uitgegeven door FreeMusketeers/Lecturium in 2009

Foto
Rustland

Volgens Plato zijn het ware, het goede en het schone de hoogste ideeŽn, en de dingen uit de waarneembare werkelijkheid zijn daar gebrekkige afspiegelingen van. De mens ziet dingen die er niet zijn en zoekt zaken die niet bestaan, ook in de liefde laat hij zich een rad voor de ogen draaien.
  Bij Rusland denkt iedereen aan de weidse taiga, niets dan natuur en nauwelijks mensen, maar veel dichterbij ligt een land waar je minstens twee kilometer van alle verkeer verwijderd bent. Die plek ergens aan de Maas noem ik mijn rustland. Ik stel me voor dat ik er woon en dat het mijn thuisbasis is om excursies te organiseren naar religieuze plekken in BelgiŽ.
  De eerste serieuze gebouwen in onze contreien waren abdijen, en na een bezoek aan de schatkamer van de kerk van Susteren, waar vroeger de kerk van de stiftabdij stond, besloot ik de heiligenaanbidding onder de loep te nemen. Hoewel er maar weinig van de vroegere volksdevotie is overgebleven, worden allerlei relieken nog steeds verhandeld alsof het schatten zijn.
  Maar ik ga liever op zoek naar de kracht van relikwieŽn, en misschien vind ik een manier om ermee terug in de tijd te reizen. Stel nu eens dat ik dat kan, misschien kan ik de wereld dan verbeteren. Ik wil onzichtbaar door de landschappen zwerven en alleen maar observeren, als een heilige. Misschien wijst een dood kind me de weg naar die andere wereld.

Achterflaptekst: De vereffenaar

Foto Foto

Een kluizenaar voert experimenten uit in de kelder van zijn hoeve aan de Maas om te weten te komen hoe hij iets uit de dood weer levend kan maken. Dat lukt hem niet, maar hij vindt wel een kaartje aan een neergedaalde ballon waarop een kind een goed rapport wenst.
  Zijn zoektocht naar de afzender ervan brengt hem bij een weeskind in Susteren. Opeenvolgende vreemde ervaringen laten blijken dat het kind in contact kan treden met gene zijde. Bij hun poging haar overleden ouders te groeten, verdwijnt het meisje spoorloos.

Achterflaptekst: De anticipaat

Een politierechercheur ontdekt in de bossen rond Genk het lijkje van een gehandicapt meisje. Onder haar lichaam ligt een kogelhuls met een briefje erin verstopt waarin iemand vrede op aarde wenst.
  De speurder is er zeker van dat de manier waarop iemand sterft hem iets kan leren over de dode. In zijn poging om de reden van de noodlottige dood te achterhalen krijgt hij hulp van reusachtige wezens die op heiligen lijken. Door hun sumiere aanwijzigingen ziet hij een verband tussen de boodschap bij het lijkje in Genk en de boodschap van het vermiste meisje uit Susteren. Hij is ervan overtuigd dat hij de moordenaar van het gehandicapte meisje zal vatten als hij de ontvoerder van het weeskind vindt.

Foto

Sitemap            Contact              Geschriften            Gedachten

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be    Online sinds 25/05/2012      Alle rechten voorbehouden
Versie 10.1          Page update 15/04/2022