De droene bliender

Foto

PDF download→

Afterski

Stel dat je arm tijdens het skiŽn uit de kom raakt, ga je dan naar huis of probeer je er het beste van te maken? Je zou kunnen zonnen, muziek beluisteren, een boek lezen, of de omgeving verkennen.
  Heel fascinerend is de fantasiewereld van een kind dat je toevallig ontmoet. Het zal je maar overkomen dat je tijdens een winkelbezoek een ex-lief tegen het lijf loopt. Dan sta je er alleen voor en zal alleen de liefde voor je thuisgebleven vrouw je op de been houden.

Foto

Achterflaptekst

Een fervente skiŽr gaat op de eerste dag van de vakantie hard onderuit. De rest van de week zal hij zich met iets anders moeten bezighouden, want zijn vrienden zijn gekomen om te skiŽn. Zijn vrouw had hem kunnen opbeuren, maar zij is thuisgebleven. Op wandel door het dorp ontmoet hij een meisje van bijna vijf. In een gulle bui koopt hij haar een nieuwe knuffel omdat haar beer versleten is.
  Via haar familie komt hij in contact met een opmerkelijk kunstenaarskoppel dat erin slaagt zijn wereld bont te kleuren, alleen is het jammer dat een toevallig ex-lief de vakantie komt verpesten.

Fragment:
Misschien is niet alles even duidelijk in mijn boek. Dat kan aan mijn schrijfkunst liggen, of aan mijn chaotische brein, maar het is niet de bedoeling dat jullie het tweemaal lezen. Sommige dingen moeten jullie aanvoelen. Als dat niet lukt, is de kans klein dat jullie bij de tweede keer het grote licht zullen zien. Toch lijkt het me leuk om het boek opnieuw te lezen, al was het maar om alle bijkomstige dingen in het verhaal te kunnen plaatsen. Ze houden op een miraculeuze manier verband. Met mijn beschrijvingen maak ik een wereld zichtbaar die al bestaat. Ik zie me als een wereldverbeteraar, maar met weinig slaagkans. In de film Syriana zegt een Pakistaanse jongen die door moslimfundamentalisten gerekruteerd is om een zelfmoordaanslag uit te voeren: 'Moge de volgende wereld de ware zijn.' De zevende hemel hoeft niet voor me open te gaan. Levend verbranden zie ik niet zitten. Ik wil niet dat een freak me in stukken kapt terwijl ik al dood ben, zoals het ongelukkige slachtoffer in het boek 7th Heaven. Ik verlaat me niet graag op een god. Liever fiets ik naar een kapel en blijf buiten staan om de invloed van het Grenzeloze Onbekende Ding te voelen. En dan maak ik natuurlijk tijd om niet alleen Onze-Lieve-Heer-vol-van-genade maar ook Onze-Lieve-Vrouw-vol-barmhartigheid te bedanken voor zoveel geluk en liefde in mijn leven. Rowena.

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen              Gefotoshopt             Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.06        Page update 05/12/2023