Smalspoor onderonsjes

Foto

PDF download→

Eenvoud dicht alle wonden

Frank Moyaert zaliger (mede-oprichter Weirdo's) zei ooit: Als het leven een gedicht is rijm ik liever niet. Het leven is inderdaad voor sommigen niet geplaveid met rozegeur en maneschijn, en dan wil je je geschriften zeker niet opvrolijken met rijm. Hubert en Frank zijn niet de enige dichters die niet meer rijmen, meer en meer dichters maken komaf van de traditionele versvormen. Rijmen is passť.
  Hoe ik me ook voel, voor mij mag een gedichtje nog altijd klinken als een liedje. En dus moet het rijmen. Want vergeet niet dat het rijmen ooit is uitgevonden om verhalen gemakkelijk te kunnen onthouden, nog voor het schrift werd uitgevonden. Door het ritme, de cadans, lukt het de verteller zijn teksten gemakkelijker op te zeggen. En de luisteraar kan zich hetgeen hij hoort ook beter inprenten.
  Zelfs wanneer ik niet wil rijmen komen uit het niets gepaste woorden naar boven die het geheel opkrikken waardoor ik me opgewekter voel en de lezer het zich langer heugt.

Foto

Achterflaptekst

Ik ben de gelegenheidsdichter die op de verjaardagen van zijn teerbeminde vrouw en andere familieleden optreedt als de melige commentator van een realitysoap. Ik balanceer voortdurend op een wiebelende hangbrug. Aan de ene kant was alles wat ik had en aan de andere kant ligt alles wat ik zal zijn. Meer is er niet in het leven.
  Veel plezier met deze hekel-, treur- en kreupeldichten van 2002 tot 2022.

Fragment:
Imagien
Voor sommigen vliegt de tijd
maar voor jou staat hij stil
zodat je door een roze bril
ziet hoe ik warmte over je spreid.

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen              Gefotoshopt             Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.06        Page update 31/05/2024